La nova escola es proposa situada al final d’un agradable passeig entre arbres, orientada paral·lelament a la pista existent dins de la parcel·la, com un cos sobri, en dues plantes, lineal i compacte que minimitza el coeficient de forma, els costos de construcció i manteniment i que aporta la qualitat compositiva i formal pel ritme i la proporció de la relació entre el buit i el ple de les seves obertures.

 

La seva posició dins la parcel·la li permet aprofitar l’orientació sud-oest per les aules d’educació infantil de la PB i nord-est per les aules de primària de la P1 i separa de forma natural el dos patis, evitant els espais residuals. La cota elevada de la parcel·la permet el domini del pati sobre les vinyes properes i la relació visual amb la serra del Montmell.

 

L’accés es produeix per la cantonada sud de la parcel·la, a partir d’un porxo que aixopluga l’entrada a l’edifici i que comunica amb el pati de l’escola. Les possibles ampliacions es preveuen al final del volum per evitar que la seva execució destorbi el funcionament de la resta de l’escola.

detall: Concurs 1r premi
autor: Lluís Jubert-Taller d’Arquitectura SLP i Ferran Pelegrina i Associats SLP
col·laboradors: Alberto González i Marta Meléndez
emplaçament: Carrer Major. Montmell
promotor: Infraestructures

 

any projecte: 2018
sup construïda: 1043,23 m²

escola teresa godes i domènech - montmell 2018

La nova escola es proposa situada al final d’un agradable passeig entre arbres, orientada paral·lelament a la pista existent dins de la parcel·la, com un cos sobri, en dues plantes, lineal i compacte que minimitza el coeficient de forma, els costos de construcció i manteniment i que aporta la qualitat compositiva i formal pel ritme i la proporció de la relació entre el buit i el ple de les seves obertures.

 

La seva posició dins la parcel·la li permet aprofitar l’orientació sud-oest per les aules d’educació infantil de la PB i nord-est per les aules de primària de la P1 i separa de forma natural el dos patis, evitant els espais residuals. La cota elevada de la parcel·la permet el domini del pati sobre les vinyes properes i la relació visual amb la serra del Montmell.

 

L’accés es produeix per la cantonada sud de la parcel·la, a partir d’un porxo que aixopluga l’entrada a l’edifici i que comunica amb el pati de l’escola. Les possibles ampliacions es preveuen al final del volum per evitar que la seva execució destorbi el funcionament de la resta de l’escola.

escola teresa godes i domènech

La nova escola es proposa situada al final d’un agradable passeig entre arbres, orientada paral·lelament a la pista existent dins de la parcel·la, com un cos sobri, en dues plantes, lineal i compacte que minimitza el coeficient de forma, els costos de construcció i manteniment i que aporta la qualitat compositiva i formal pel ritme i la proporció de la relació entre el buit i el ple de les seves obertures.

 

La seva posició dins la parcel·la li permet aprofitar l’orientació sud-oest per les aules d’educació infantil de la PB i nord-est per les aules de primària de la P1 i separa de forma natural el dos patis, evitant els espais residuals. La cota elevada de la parcel·la permet el domini del pati sobre les vinyes properes i la relació visual amb la serra del Montmell.

 

L’accés es produeix per la cantonada sud de la parcel·la, a partir d’un porxo que aixopluga l’entrada a l’edifici i que comunica amb el pati de l’escola. Les possibles ampliacions es preveuen al final del volum per evitar que la seva execució destorbi el funcionament de la resta de l’escola.

detall: Concurs 1r premi
autor: Lluís Jubert-Taller d’Arquitectura SLP i Ferran Pelegrina i Associats SLP
col·laboradors: Alberto González i Marta Meléndez
emplaçament: Carrer Major. Montmell
promotor: Infraestructures

 

any projecte: 2018
sup construïda: 1043,23 m²